Advarer mot falske branninspektører.

Arild Gustavsen - 05.06.2012

En svindler har forsøkt å lure til seg penger ved å utgi seg for å være fra brannvesenet i Oslo.

Forrige uke fikk et av byens «særskilte brannobjektene» en mistenkelig telefonoppringning. En mann som hevdet han var fra Brann- og redningsetatenønsket å gjennomføre et tilsyn i bygget. Fordi det var et ekstraordinært tilsyn, måtte virksomheten betale en avgift. Eieren av bygget syntes dette var rart og tok kontakt med Brann- og redningsetaten. Her hadde de ikke hørt om noe ekstraordinært tilsyn. Nå går brannvesenet ut og advarer publikum.


– Dette er svindel. Vi tar ikke betalt for slike tilsyn, påpeker branninspektør Sigurd Folgerø Dalen til Aftenposten. Dette er første gang brannvesenet hører om et firma eller en person som utgir seg for å representere brannvesenet for å lure til seg penger.


Dalen vil gjerne ha tips fra andre som har fått lignende henvendelser. Tips kan sendes til branntips@bre.oslo.kommune.no. Ansatte fra Brann- og redningsetaten vil alltid kunne identifisere seg med ID-kort, uavhengig av uniform. Offentlige henvendelser per e-post fra Brann- og redningsetaten vil komme fra e-postkontoer som slutter på «@bre.oslo.kommune.no», påpeker Dalen.